Mihin hieronta auttaa ja kenelle se sopii?

Laadukas hieronta auttaa moneen vaivaan sekä hoitavasti että ennaltaehkäisevästi. Iän karttuessa hieronta auttaa pitämään lihakset vetreinä ja liikkuvuuden hyvänä.

Laadukas hieronta auttaa moneen vaivaan sekä hoitavasti että ennaltaehkäisevästi. Iän karttuessa hieronta auttaa pitämään lihakset vetreinä ja liikkuvuuden hyvänä.

Käsittelen Vastauksia kysymyksiin -sivun artikkeleissa ajankohtaisia hyvinvointiaiheita ja mieltänne askarruttavia kysymyksiä.

Tässä artikkelissa yleisimpiin kysymyksiin, kuten kenelle hieronta sopii ja mihin kaikkeen hieronnasta voi saada apua.

Kenelle hieronta sopii?

Yleisesti voidaan sanoa, että hieronta sopii kenelle tahansa, olipa haasteena jumittava niska-hartiaseutu, huono liikkuvuus, erilaiset kivut, kolotukset ja kireydet sekä niiden ennaltaehkäisy, liikuntasuoritukseen valmistautuminen ja urheilusta palautuminen tai muuten vain rentoutuminen tekisi hyvää. Hieronta toimii loistavana palautumiskeinona niin keholle kuin mielellekin, niin naisille kuin miehillekin.

Minkä ikäisenä voi tulla hierontaan?

Hieronta sopii minkä ikäiselle tahansa, vauvasta vaariin ja mummoon. Vauvahieronta auttaa vauvan koliikkiin ja vatsakipuihin tehokkaasti. Hieronta auttaa vauvaa myös hahmottamaan kehoaan ja vaikuttaa kehitykseen suotuisasti.

Hieronnasta voidaan saada apua hieman vanhempien lasten kasvukipuihin ja yksipuolisen rasituksen, liian vähäisen rasituksen tai liiallisen rasituksen tuomiin ongelmiin. Teini-iässä hieronta auttaa kehoa sopeutumaan muutoksiin ja usein epätasaisesti kasvavaan ja kehittyvään vartaloon.

Hieronta on omiaan tukemaan toimistotyöläisen terveyttä tai aktiivi-urheilijan kehonhuoltoa. Iän karttuessa hieronta auttaa pitämään lihakset vetreinä ja liikkuvuuden hyvänä.

Mikä auttaa huonoon ryhtiin? Mikä avuksi, kun pää ei käänny? Entä epämääräiseen alakuloon ja masennukseen, kun mikään ei huvita?

Hieronnasta saat apua edellä mainittuihin oireisiin sekä moneen muuhun vaivaan. Hieronnalla saadaan myös apua sormien ja käsien puutumiseen, unettomuuteen, ns. penikkatautiin ja heikkoon liikkuvuuteen.

Lisäbuustia hierontaan voidaan vielä ottaa erilaisista eteerisistä öljyistä. Jokainen aromaterapeuttinen öljy vaikuttaa eri tavalla ja öljy valitaan aina tarvetta parhaiten vastaavaksi.

Myös urheilu ja hieronta liittyvät läheisesti toisiinsa

Hierontaan voi hyvin tulla hakemaan lisäpotkua maratonia tai tärkeää kilpailua varten. Valmisteleva hieronta valmistaa kehon urheilukoitokseen tai kisaan. Se rentouttaa juuri sopivasti, jotta pääset huippusuorituksiin juuri oikeana ajankohtana.

 Hyvä hieronta auttaa parantaa suoritusta ja nopeuttaa palautumista

Hyvä hieronta parantaa suoritusta ja nopeuttaa palautumista

Hieronta toimii loistavana palautusharjoituksena kipeille lihaksille

Hieronta myös palauttaa kipeitä lihaksia ihanasti urheilun jälkeen ja nopeuttaa urheilusuorituksesta toipumista. Se myös ehkäisee tyypillisiä rasitusvammoja ja auttaa kehoa valmistumaan uuteen urheilukoitokseen.

Hieronta auttaa ennaltaehkäisemään monia sairauksia, kuten tuki- ja liikuntaelinsairauksia sekä hiirikättä

Paitsi akuuttina kiputilojen hoitokeinona, hieronta toimii loistavasti myös monien sairauksien ennaltaehkäisynä. Säännöllisellä hieronnalla voidaan ehkäistä muun muassa yleisimpiin sairauksiin kuuluvia tuki- ja liikuntaelinsairauksia ja tyypillisiä toimistotyöläisen vitsauksia, kuten puutuneita sormia, hiirikättä ja tenniskyynärpäätä.

Säännöllisellä hieronnalla saadaan apua tyypillisiin toimistotyöläisen oireisiin, kuten niska.hartiaseudun särkyyn, selkäkipuun, päänsärkyyn ja migreeniin sekä hiirikäteen ja tenniskyynärpäähän. Hieronta auttaa myös, kun pää ei käänny ja sormet puutuu.

Säännöllisellä hieronnalla saadaan apua tyypillisiin toimistotyöläisen oireisiin, kuten niska-hartiaseudun särkyyn, selkäkipuun, päänsärkyyn ja migreeniin sekä hiirikäteen ja tenniskyynärpäähän. Hieronta auttaa myös, kun pää ei käänny ja sormet puutuu.

Hieronta on tehokas rentoutumiskeino

Hieronta on myös balsamia sielulle. Osaavissa käsissä hieronta auttaa kehoa vapauttamaan mielihyvähormonia, serotoniinia ja vähentämään stressihormonia, kortisolia. Vähentynyt stressi helpottaa kipuja ja auttaa jaksamaan enemmän arjessa. Näin hieronta on loistava keino myös mielen hoitamiseen!

Hieronta ei siis ole vain harvojen luksustuote tai palkinto, vaan sen tulisi olla jokaisen itsestään (ja läheisistään) huolehtivan säännöllinen kehonhuoltotoimenpide. Se auttaa niin monella eri tavalla ylläpitämään hyvää fyysistä ja psyykkistä kuntoa sekä sairauksia poissa. Kun Sinä voit hyvin, jaksat antaa myös muille enemmän!

hieronta rentouttaa ja poistaa stressiä

Hieronta rentouttaa ja poistaa stressiä.